Valokate

Valokate
Valokate antaa mahdollisuuden rakentaa keveitä katoksia huvimajoihin, terasseihin ja pihakatoksiin. Valoa läpäisevinä rakenteet sopeutuvat pihapiiriin ja talon yhteyteen usein kätevästi. Usein pihakatos toimii nivelenä puutarhaan tai sitten se on erillisenä ”huvimajana” pihaoleskelun keskiönä.

Keraplastilla on vuosikymmenien kokemus valokatteista. Meiltä saat vinkkejä terassien ja pihakatoksien rakenteista. Kun puhutaan terassin kattamisesta, siinä on hyvä ottaa huomioon tulevat käyttöajatukset ja ulkonäölliset seikat. Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa yhteys rakennusvalvontaan. Usein terassit ja pihat kuuluvat kevyemmän eli toimenpidetasoisen käsittelyn piiriin.

Minkä valokatteen valitsen?
Jos haluat pelkästään sateen suojaa, edullisimmat katemateriaalit ovat PVC-trapetsi ja PC-omega –valokatteet. Molempia on saatavana eri värisävyinä ja kaikilla tavanomaisilla asennustarvikkeilla. PVC-trapetseille ja PC-omegalle myönnetään 10 vuoden rajoitettu takuu.

PC-kerroslevyt ovat tulleet yhä suosituimmiksi. Niillä saadaan tasomainen valokatto, joka ei kerää roskaa. Kaiken lisäksi se pitää lämpöä, mikäli aikoisit myöhemmin lasittaa seinät ja käyttää terassiasi aikaisemmin keväällä ja myöhemmin syksyllä.

Eräissä tapauksissa, varsinkin jos terassikatoksesi sijoittuu julkisivun puolelle, voi lasi olla sinun toivomasi materiaali.

Lisää informaatiota
Keraplast on kehittänyt terassin tai pihakatoksen rakentajille laskentapalvelun, jossa voit laskea oman terassin tai pihakatoksen valokatteen kustannukset. Voit myös tilata näytteitä ja esitteitä. Kaikissa valokatekysymyksissä teitä palvelee asiantunteva valokatetiimimme. Ota yhteys – valokatteet asiantuntijalta.

8,90 €