Etusivu>Puutarha>Huonekasvit

Kahvipensas

Kahvipensas (coffea arabica) on kaunis ja suureksi kasvava huonekasvi. Se viihtyy parhaiten valoisassa paikassa muttei suorassa auringon paahteessa. Kahvipensas menestyy parhaiten asuinhuoneessa, se kärsii olosuhteiden muutoksesta eikä sitäi pitäisi siirrellä.
Kahvipensaan voi siirtää kesäksi ulos mutta se tulee kärsimään siitä. Liika auringon paahde ei sovi sille, lehdet alkavat varista.
Kahvipensaan kasvualusta tulisi pitää tasakosteana, mullan pinta saa kuivahtaa kastelujen välillä mutta kokonaan kuivimista tulee välttää.
Koska kahvipensaassa on runsaasti suuria lehtiä se kuluttaa paljon vettä ja ravinteita joten sitä tulee sumutella usein. Kasviravinnetta lisätään kasteluveteen kesäkautena n. kerran viikossa.

Kukinta ja kasvu
Kahvipensas kukkii harvoin asuihuoneistossa ja tuottaa hedelmää vielä harvemmin. Mutta jos saat sen kukkimaan, voit nauttia tosi ihanista tuoksuista.
Kahvipensaan voi laittaa itsekin kasvamaan siemenestä. SIemen laitetaan tavalliseen kukkamultaan ja multa pidetään tasaisen kosteana. Kahvipensaan saat kasvamaan tuuheaksi suureksi huonekasviksi kun typistät sen hapsottavia oksia aina kasvukauden alussa, esimerkiksi mullanvaihdon yhteydessä.
Jos kahvipensas kärsii liiasta kuivuudesta sen lehtien kärjet kuivuvat ja tummuvat. Muista kastella säännöllisesti.

Alkuun


Etusivu>Puutarha>Huonekasvit