Verstas

Etusivu>Verstas>Vinkkinurkka

Tee se itse
Kodin pikkuremontit

Keittiötason uusiminen

Voit uusia keittiötasosi edullisesti ja helposti kontaktimuovilla. Kontaktimuoveista löytyy useita marmori- ja puujäljitelmäkuoseja, joilla saat uuden pesunkestävän ja helppohoitoisen uuden tason. Voit myös " soinnuttaa" toisiinsa esim. vanhat eriväriset tasapintaiset kodinkoneet.
Tein itse mm. mikroaaltouunista ja leivänpaahtimesta uudennäköiset vihreämarmori-kuvioisella kontaktimuovilla. Hyvin on kestänyt! Myös vanhoihin laattoihin saa uutta ilmettä esim. uutuus kaakeli-kuvioilla. On saatavilla keraamisia kaakelikoristeita, jotka ovat siis keramiikkaa, eivätkä tarroja tai siirtokuvia. Koristeet liimataan tarralla laattaan ja ne on mahdollista myöhemmin myös poistaa, esim. kuumailmapuhaltimella tai jopa hiustenkuivaajalla. Helppo homma, ja taas tuli uutta ja kaunista, eikä voisi helpompaa olla!

(Verstas-keskustelu 19.10.2000)

Keittiön ovet uusiksi

"Uusin" ruman, valkoista melamiinia olevan keittiöni. Hintaa remontille kertyi kokonaiset 200 mk, uusi näkö on hieno! Ensin ruuvasin ovet irti kannakkeista ja kahvat irti. Sen jälkeen pesin ovet kidesooda-liuoksella ja huuhtelin, annoin kuivua. Maaliksi valitsin kiiltävän Helmi-kalustemaalin, kauniin sinisen sävyn. Teippasin ovet maalarinteipillä siten, että maali ei pääse kääntöpuolelle (joita en maalannut). Levitin maalin pienellä telalla kahteen kertaan. Ruuvasin ovet takaisin paikoilleen ja ostin uuden vetimet. Hieno on! Kaapit ovat kuin uudet.

(Verstas-keskustelu 18.10.2000)

Palapeilin irrotus betoniseinästä

"Palapeili on liimattu eteisen seinään karhuntarrapaloilla.
Miten karhuntarrat saa irti seinästä hajoittamatta seinää?"

Lämmittäminen puree joihinkin tarraliimoihin. Tunge peilin ja seinän väliin pahvista taivutettuja kiiloja. Lämmitä peilin palaa tasaisesti kuumailmapistoolilla tai tukankuivaajalla.

Jos seinä on maalattu voi tarran "raapia" esim. tavallisella (ei terävä) keittiöveitsellä irti varovasti ja sen jälkeen pestä jäljen. Mutta jos alla on tapetti niin operaatio on toivoton. Osta suosiolla uudet tapetit seinälle

(Verstas-keskustelu 5.-11.12.2001)

AlkuunEtusivu>Verstas>Vinkkinurkka