Makuuhuone

Etusivu>Makuuhuone

Parisuhde

Suhdesoppa
Asiaa parisuhteista ja perheestä.
http://www.suhdesoppa.fi/

Parisuhde.fi
Keskustelua parisuhteesta.
http://www.parisuhde.fi/

Mihin parisuhde perustuu?
Yleistä asiaa parisuhteen onnistumiselle.
Lue hauska Miinakenttä -sarjakuva >>

Meidän tarina, kuinka se alkoi?
Kertomuksia ihmissuhteiden alkuvaiheista, oliko se rakkautta ensisilmäyksellä, ystävyyden hämmentämä rakkauden keitto vai sattumankauppaa? (Meidän tarina -kilpailun satoa)

Ennen häitä
Kerro hauskimmat polttarimuistot! Vinkkejä myös niiden järjestäjille.

Häiden jälkeen
Mitä naimisiinmeno muuttaa parisuhteessa?

Tuore isä ja äiti
Mitä uusia asioita vanhemmuus tuo tullessaan henkisellä tasolla?

Miesjanainen.info - iloa parisuhteeseen

Uskottomuus / Apua parisuhdeongelmiin
Kaatuuko elämä uskottomuuteen? Miten selvitä kriisistä?

Onnellinen ero
Se pyhä alttarilla annettu lupaus jää monasti toteutumatta. Miten selviytyä? Auttaisiko vapautumisen rituaali?

Uuden liiton ongelmat
Miksi toinenkin liitto päättyy usein eroon, miksi kokemus ei auta?


Mihin parisuhde perustuu?

Parisuhde perustuu kumppanin kunnioittamiselle ja arvostamiselle. Se toimii kahdella periaatteella; suhteeseen pitää mahtua sekä molempien tahto, että molempien negatiiviset ja positiiviset tunteet. Suhteen synnyttämiä tunteita pitää voida turvallisesti ilmaista.

parisuhdePuhuminen on tärkeää, mutta valmius puhua ongelmat puhki voi olla toiselle ahdistavaa. Avoimesta mielipiteenvaihdosta on turha puhua, jos toinen pakotetaan puhumaan.

Rakastumisen alkuvaiheessa yhteenkuuluvuuden tunne on voimakkaimmillaan. Tämä tiivis vaihe kestää keskimäärin vuodesta kahteen. Seuraava vaihe on eriytymiselle, johon kuuluu toisen virheiden ja puutteiden näkeminen, omat toiveet selkiytyvät, eikä pettymyksiltä voi välttyä. Kumppanit voivat tulla tähän vaiheeseen eri aikaan, mikä aiheuttaa ongelmia.

Parisuhde on hyvä paikka kasvaa ja kehittyä ihmisenä. Itsensä uusia puolia voi harjoitella käytännössä. Vanhoissa rooleissa voi olla turvallista, mutta rohkealla ulosastumisella elämä saattaa rikastua merkittävästi.

parisuhdemalli
Omien vanhempien antamaa parisuhdemallia on syytä pohtia kriittisesti. Se on opettanut sinulle lapsuudessa kuinka perheessä kunnioitettiin kutakin jäsentä; kannustettiin tai lytättiin. Mieti, toistatko turhaan jotain vanhaa kaavaa.

Toista ihmistä ei voi muuttaa. On tyydyttävä odottamaan, josko ajan saatossa muutos voisi tapahtua tai sitten on opittava hyväksymään toinen sellaisenaan. On paikallaan miettiä, mitä sinä olisit valmis muuttamaan itsessäsi parisuhteen onnistumiseksi.

Alkuun

Etusivu>Makuuhuone