Keittiö

Etusivu> Keittiö> Tietotaitoa

Liivatteen sijasta agar-agar

Eläinpohjaiselle liivatteelle löytyy vaihtoehto, se on agar-agar.
Agar-agar valmistetaan merilevästä ja sitä on käytetty hyytelöitymisaineena esim. marmeladikaramellien teossa. Agar-agaria saa apteekista suikaleina tai jauhettuna.

Miten käytän agar-agaria?
Agar-agar kannattaa ostaa jauheena jos sitä aikoo käyttää liivatteen sijasta. Agar-agarjauhe sekoitetaan kiehuvaan veteen ja seosta sekoitetaan kunnes jauhe on liuennut. Seosta ei keitetä liukenemisen aikana.
Agar-agar sopii parhaiten mehupohjaisten aineiden hyytelöimiseen. Maito- ja kermaseoksissa käytettäessä tulos ei ole samanlainen kuin eläinpohjaista liivatetta käytettäessä. Tulos on paremminkin "rakeinen".